تمرین هشتم(بخش دوم): مقابله با پرخاشگریِ مخاطب
این تمرین در واقع ادامه و مکمل تمرین قبلی میباشد که برای نظم بیشتر در بخشی جدا آورده شده است. زمانی که رفتاری جراتمندانه از خود نشان میدهید، میتوانید بر خود کنترل داشته و از پرخاشگریکردن دوری کنید. اما اگر مخاطب شما شروع به پرخاشگری کند، لازم است نکاتی را بدانید تا بتوانید در برابر او رفتاری موثر و کارآمد داشته و از استرس تا حد امکان دوری کنید.
نحوه انجام:
الف– مقابله به مثل نکنید:
زمانیکه مخاطبتان خشمگین است و رفتاری پرخاشگرانه از خود نشان میدهد، به هیچ عنوان درگیر نشده و مقابله به مثل نکنید. در صورتی که شما هم مانند او، رفتاری خصمانه را در پیش بگیرید، خشم او را دوچندان کرده و باعث میشوید زمام تعامل به کلی از دستتان برود. در چنین موقعیتی بهترین کار آن است که موقتاً از بحث با او صرفنظر کنید تا زمانی که خشمش کاهش پیدا کند و بتوانید مجدداً با او گفتوگویی آرام و منطقی داشته باشید.
ب– آرامش خود را حفظ کنید:
اگر موضعی غیرتهاجمی و آرام اتخاذ کنید، ادامهی رفتار پرخاشگرانه توسط مخاطبتان بسیار سخت خواهد شد. در چنین شرایطی سعی کنید با استفاده از آرامسازی عضلانی و یا ذهنآگاهی، آرامش خود را حفظ کرده و تعادل را به گفتوگوی خود برگردانید. تغییر زاویه دید و نگاهکردن به موقعیت از دید مخاطبتان نیز میتواند به شما در درک علت خشم و پرخاشگری او کمک کند. در صورت درک علت احتمالی رفتار او، حفظ آرامش و نشاندادن رفتاری دوستانه از جانب شما برایتان آسانتر خواهد شد.
ج– همدلانه رفتار کنید:
سعی داشته باشید تا دیدگاه او را تایید کرده و اعلام کنید وضعیت و ناراحتی او را درک میکنید. آگاهی مخاطب از اینکه شما به شرایط او توجه دارید و مشاهده تلاش شما برای همدلیکردن با او، میتواند به آرامشدن وی بسیار کمک کند.
د– به دنبال سوتفاهمها بگردید:
به حرفهایی که او در حین عصبانیت عنوان میکند، توجه داشته باشید. سعی کنید خودتان را جای او گذاشته و حرفهایش را مرور کنید. اینکار به شما کمک میکند تا بتوانید سوتفاهمهای احتمالی و برداشتهای اشتباهی که توسط مخاطبتان صورت گرفته و باعث خشم او شده است را شناسایی کنید. اکنون میتوانید با شفافسازی بیشتر و توضیحات لازم، سوتفاهمها را برطرف کرده و جو را تحت کنترل درآورید.
دروس دوره استرس :
- چگونه با استرس مقابله کنیم؟ ۱۰ گام تا مدیریت کامل استرس و اضطراب
- استرس چیست
- تمرین اول: استرس خود را بشناسید
- تمرین دوم: آرامسازی عضلانی
- تمرین سوم: تفکر واقعبینانه
- تمرین چهارم: ارزشگذاری پیامدها
- تمرین پنجم: آزمودن پیشبینیها
- تمرین ششم: تمرکز بر زمان حال
- تمرین هفتم: به دست گرفتن کنترل
- تمرین هشتم (بخش اول): ابراز وجود و جراتورزی
- تمرین هشتم(بخش دوم): مقابله با پرخاشگریِ مخاطب
- تمرین نهم: تکنیکهایی جهت مدیریت زمان
- تمرین دهم: مهارت حل مسئله
- داروهای ضداسترس و اضطراب
- راههای غلبه بر استرس در هنگام سخنرانی
- نحوه غلبه بر استرس امتحان
- برای کاهش استرس چه بخوریم؟
- تقویم زمانبندی تمرینات