
کوچینگ فردی یا Personal coaching چیست؟
حرفهی کوچینگ در حال حاضر به دو دسته کلی کوچینگ فردی و کوچینگ کسبوکار تقسیم میشود. هر کدام از این دستهها نیز طبقهبندی شدهاند. کوچینگ فردی به نام کوچینگ زندگی نیز معروف است و عباراتی همچون کوچینگ موفقیت نیز در مورد آن به کار میرود. چند نمونه از طبقهبندیهای معروف کوچینگ فردی شامل: کوچینگ معنوی، کوچینگ روابط اجتماعی، کوچینگ توسعه فردی و کوچینگ شغلی است. کوچینگ کسبوکار(یا بیزینس کوچینگ) هم با عباراتی همچون کوچینگ سازمانی، کوچینگ مدیریتی، کوچینگ مدیریت اجرایی، کوچینگ رهبری و چند اصطلاح دیگر نیز معرفی میشود. بعضی معتقدند که این عناوین زیرمجموعه کوچینگ کسبوکار محسوب میشوند. با اینکه تفاوتهایی میان این اسامی وجود دارد ولی از نظر اصول، تکنیکهای کوچینگ، توانمندی آنان، آموزشهایی که دیدهاند وتجربهای که داشتهاند، تفاوت چندانی وجود ندارد. تفاوت بیشتر در گروه هدفی است که کوچینگ به آنان معرفی میشود.
مخاطب کوچینگ فردی گستره وسیعی از افراد را شامل میشود و مسایل اجتماعی یا درونی و شخصی افراد مورد بررسی قرار میگیرد. مواردی از قبیل کنار آمدن با یک بحران، متمرکز کردن تلاش و انرژی، دستیافتن به خواستهها و آرزوها، تغییر شغل، تغییر زندگی به وضعیتی شادتر، احساس رضایت از زندگی و کار، غلبه بر چالشها، بهبود مهارتهای ارتباطی، شناسایی و دستیابی به اهداف زندگی و موارد دیگر از جمله موضوعات کوچینگ فردی است. در کوچینگ فردی ممکن است در مورد کسبوکار فرد صحبت شود و ممکن است صحبت نشود و ممکن است در مورد شغل و حرفه او حرفی به میان بیاید و شاید اصلا مورد بحث قرار نگیرد.
کوچ فردی از مراجع پرس و جو میکند، افکارش را به خودش نشان میدهد، از او برای انجام دادن بعضی از کارها درخواست میکند و این گفتگو را به سمتی هدایت میکند که اهداف شخصی، کسبوکاری و اجتماعی مراجع شفاف شود تا پس از آن استراتژیها رسیدن به آن و یک برنامه عملیاتی تدوین شود.
در فرآیند کوچینگ، خود مراجع مشخص میکند که چه گامهایی باید بردارد و کوچ نیز با نظارت بر عملکرد او، مراجع را در جایگاهی قرار میدهد که نسبت به برنامه خود مسئولیتپذیر باشد. همان طور که میدانید کوچ نه توصیه میکند و نه مانند یک رواندرمانگر عمل میکند، بلکه کوچ مانند یک آینه مراجع را به خودش نشان میدهد. این آینه چیزی از خودش ندارد و بدون هیچ دخالتی، آنچه از مراجع میبیند را به او نشان میدهد.
در شرایط کنونی مرکز واحدی برای اعتبارسنجی کوچها وجود ندارد و مدارک کوچینگ بسیار متنوعاند. نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که برخی افراد ممکن است در قالب کوچ فردی یا زندگی وارد حوزه روانشناسی و روانکاوی شوند. مراجعین باید در نظر داشته باشند که کوچینگ تفاوتهای آشکاری با روانکاوی دارد و این تفاوت را میبایست در فرآیند کوچینگ مشاهده کنند.
بازار کوچینگ فردی در ایالات متحده به چه شکل هست ؟
در ایالات متحده مردم به دلایل مختلفی مثل تغییر و تحول شغلی، شروع کسبوکاری جدید، سازماندهی کارهای شخصی، ارتقای مهارتهای فروشندگی خود و موارد دیگر از کوچینگ فردی یا زندگی استفاده میکنند.
طبق آماری که از بازار کوچینگ در ایالات متحده در دست است، پیش بینی میشود تا سال ۲۰۲۲، این صنعت رشد ۵ درصدی در سال داشته باشد. یک کوچ فردی که در سطح متوسطی از مهارت کوچینگ قرار دارد، در سال ۲۰۱۵ سالانه حدود ۶۲ هزار دلار درآمد داشته است. در میان کوچهای فعال در ایالات متحده ۶۸ درصد آنان خانم اند و به صورت میانگین خدمات کوچینگ آنان ماهانه بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ دلار هزینه دارد.
یکی از چالشهایی که در بازار کوچینگ ایالات متحده وجود دارد این است که بیش از ۵۰۰ مرکز در دنیا مدرک کوچینگ صادر میکند و در این میان برخی از این مراکز اعتبار بالایی ندارند و موجب شده تا مراجعین برای یافتن کوچهای قابل اعتماد مشکل داشته باشند.
با وجود اینکه عموم شهروندان ایالات متحده از جلسات مجازی و اپهای کوچینگ استقبال میکنند، انتظار میرود تا جلسات مبتنی بر تلفن و روشهای سنتی تر به حاشیه رود و تکنولوژیهای جدید فرآیند کوچینگ را اثربخشتر کند.
منبع۱: https://blog.marketresearch.com/top-6-things-to-know-about-the-personal-coaching-industry
منبع:۲ Getting Started in Personal and Executive Coaching
منبع۳: www.psychologistanywhereanytime.com/definitions_psychologist_and_psychologists/psychologist_personal_coach
همین حالا میتونید یک جلسه کوچینگ رایگان رو رزرو کنید با کوچینگ بیشتر آشنا بشید